Epilarea definitiva prin metoda IPL

Epilare definitiva prin metoda IPL este este una dintre cele mai bune solutii de a scapa de parul nedorit si vizitele la cosmetica. Utilizarea aparatului de IPL  este o procedura nedureroasa. Este minim invaziva si nu prezinta risc de infectie. Prin folosirea ei nu exista riscul de a dezvolta cancer de piele. Eficienta IPL laser a fost dovedita in cadrul a numeroase studii clinice, avand aprobare din partea FDA (Food and Drug Administration). Riscul de aparitie a reactiilor adverse este mic. Nu necesita foarte multe precautii, cea mai importanta fiind folosirea unor creme fotoprotectoare in cazul expunerii la soare inainte si dupa tratament.

Ca si o scurta istorie a acestui procedeu vreau sa stiti ca totul a inceput in 1979, cand profesorul Marc Clement de la Universitatea din Wales si-a expus in mod accidental bratul in fata unui laser si a observat ca parul din regiunea respectiva nu mai crestea. De atunci tehnologia a avansat foarte mult, pentru ca in ziua de azi IPL-ul  sa isi gaseasca utilitatea in multe probleme dermatologice.

Contraindicatiile in cazul folosirii IPL -ului sunt aceleasi ca pentru orice alta procedura: sarcina, consumul unor medicamente fotosensibilizante (unele antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii nesteroidiene si steroidiene), utilizarea de retinoizi sistemici sau topici in ultimele sase saptamani, antecedente de cicatrizare defectuoasa (cicatrici keloide) sau de cancere de piele, afectiuni inflamatorii in zona tratata, prezenta de nevi, tatuaje, machiaj semi-permanent in zona tratata, boli fotosensibile: ex. lupus eritematos, vitiligo.

Riscul de aparitie a reactiilor adverse la IPL este mic, acestea pot fi: senzatie de intepatura sau caldura locala in timpul sedintei, eritem in zona tratata care dispare dupa aproximativ 48 de ore, bule sau flictene, hipo- sau hiperpigmentari tranzitorii (mai ales pentru pielea inchisa la culoare). IPL- ul reprezinta deci o modalitate noua, sigura, neinvaziva si eficienta de a trata diverse probleme dermatologice. In numai cateva sedinte scapati de firele de par nedorite,

Tratamentul pentru epilare definitiva consta in efectuarea a opt sedinte la interval de doua saptamani una de alta. Dupa terminarea acestui tratament persoana in cauza trebuie o data la sase luni sa efectueze o sedinta de mentinere. Cea mai buna perioada din an in care se poate face acest tratament este toamna si iarna deoarece este indicat ca zona pentru care s-a efectuat  tretamentul sa fie ferita de razele solare.

Pentru preturi va rugam sa consultati pagina noastra de servicii: http://www.salonelena.ro/servicii/epilare-definitiva/  .

 

 

 
  • Calendar icon November 8, 2012
  • Category icon Blog