Manichiura – o scurta si bogata istorie

Asa cum deja v-am obisnuit continuam seria articolelor interesante cu un nou articol bogat in informatii. Astazi vrem sa va prezentam o scurta istorie a modului in care manichiura s-a dezvoltat si a ajuns un mod de viata.

Totul a inceput acum peste 5000 de ani in India, femeile foloseau henna in loc de lac de unghii pentru manichiura lor. Practica s-a raspandit repede si prin alte parti ale lumii. Cu 4000 de ani in urma, oamenii din sudul Babyloniei, faceau instrumentele din aur, acestea erau folosite pentru infrumusetarea unghiilor.

Nuantele dorite au fost create prin adaugarea de trandafir, orhidee si petale de Impatiens. Nu era un proces usor si unghiile trebuiau sa fie inmuiate in acest amestec pentru cateva ore, pentru a stabili culoarea. Potrivit unui manuscris din secolul 15 al dinastiei Ming, culorile folosite cel mai des au fost diferite nuante de rosu si de negru. In timpul dinastiei Chou (circa 600 i.e.n.) se folosea praf de aur si argint pentru a crea culorile purtate de nobilime. Nefertiti si Cleopatra au fost cunoscute ca doua dintre cele mai frumoase femei din timpul lor. Nu este de mirare ca ele au fost primele care au facut celebru un lac extrem de reprezentativ pentru totdeauna in manichiura: lacul de unghii rosu! In timpul domniilor lor, ierarhia sociala era indicata de culoarea purtata pe unghii. Nefertiti, Regina din Egipt (secolul 14 i.e.n), purta unghii de o culoare rosie-rubinie. Unghiile de culoare erau rezervate strict pentru o anumita societate inalta. Unele surse sustin ca, daca un membru al clasei inferioare era prins ca purta lac de unghii, era condamnat la pedeapsa cu moartea. Cleopatra, ultimul faraon al Egiptului Antic, a continuat aceasta tendinta in secolul I i.e.n. Spre deosebire de Nefertiti, ea prefera o nuanta de Crimson. In timpul domniei sale, femeile de rang inferior purtau numai culori pale.

Pe la 1800 se purtau unghiile vopsite intr-un ulei rosu, mirositor, lustruite cu pile de caprioara. In 1925 apare pe piata prima oja, o nuanta de rosu-stralucitor care se aplica doar pe centrul unghiei- semiluna de la baza unghiei si varful liber ramanand albe- din motive legate mai ales de protectia acesteia.  In 1927 Max Factor lanseaza o oja de culoare rozalie care aplicata  pe unghie capata o culoare naturala. In ani 50′ apare prima masa dotata cu toate ustensilele necesare,  In ani 70′ apar unghile false. In 1975 apare manichiura frantuzeasca. Ca mai apoi in ani 90 ‘ sa se dezvoltata o intreaga campanie de educatie, unghiile trebuind sa fie ingrijite, sanatoase deoarece erau parte integranta a imaginii.

Salonul Elena din Buftea va ofera sansa sa participati la aceasta lunga istorie si sa continuati traditia oferinduva servicii de calitate si preturi accesibile tuturor. Personalul nostru calificat va va ajuta in permanenta sa alegeti ce este mai bine pentru dumneavoastra fie ca este vorba de manichiura simpla sau constuctie de unghii cu gel.  Va asteptam cu drag sa apelati la serviciile noastre.

 

 
  • Calendar icon November 9, 2012
  • Category icon Blog