Masajul cosmetic

Masjul cosmetic este o combinatie de miscari si presiuni executate manual asupra unui individ sanatos, in scop igienic si estetic, pentru a pastra un timp cat mai indelungat stralucirea pielii, elasticitatea si vitalitatea dermului si a muschilor pielosi.

Acest masaj are deci rol preventiv, urmarind un scop estetic. In mod stiintific i se mai spune masofilaxie estetica.  El se deosebeste de masajul dermatologic – terapeutic – numit stiintific masoterapie – masaj ce este indicat in anumite afectiuni ale pielii si destinat sa-i corijeze anumite imperfectiuni cutanate sau sa trateze alteratiile pielii si ale ttesutului subcutanat.

Masajul facial este cunoscut de mii de ani. Cu 4000 de ani in urma era practicat de greci, romani, arabi, egipteni. Cuvantul masaj provinede la cuvantul mas din limba araba si inseamna pipai. S-au gasit imagini si desene din acea vreme infatisand un masaj facial si corporal.

La noi in tara s-a ocupat de aceasta problema dr conf Aurel Voina. El este acela care a initiat masajul biotehnic, in care tehnica masajului trebuie sa urmareasca necesitatea tenului respectiv, nu numai a diverselor regiuni.

Masajul cosmetic actioneaza atat local asupra pilii si muschilor pielosi, aducand modificari favorabile si influentand functiile acestora, cat si in general, avand efect asupra sistemului nervos central, producand o stimulare a nervilor obositi si o relaxare nervoasa.

Masajul are un rol preventiv, de pastrare cat mai indelungata a elasticitatii dermului, a tonusului muscular, al aspectului eudermic al pielii. El poate prelungii aspectul tineresc al tesutului cutanat, nu poate insa impiedica imbatranirea. In ridurile profunde masajul numai are efect, el poate doar intarzia aparitia lor sau a le masca pentru un timp. La pielea senila masajul nu poate avea efecte favorabile decat stimulandcirculatia sanguina locala, asigurand respiratia cutanata si influentand considerabil asupra psihicului persoanei prin relaxarea nervoasa ce o produce.

Masajul, in general, are o seriede efecte, actionand direct asupra functiilor pielii si indirect asupra diverselor sisteme: vascular, glandular , muscular, nervos.

Daca doriti sa incercati un astfel de masaj va asteptam cu mare drag.

 
  • Calendar icon November 26, 2012
  • Category icon Blog